Livrare si Retur - FRIDDI

Livrare si Retur

LIVRARE ȘI RETUR

Livrare. Livrarea se face zilnic. În cazul în care comanda a fost plasată până la ora 18:00, livrarea se va realiza în cursul zilei respective. Comenzile plasate începând cu ora 18:01 vor fi livrate in cursul zilei calendaristice următoare. Nu putem garanta un termen maximal de livrare a comenzii, ci doar faptul ca se va livra in aceeasi zi daca a fost plasata pana la ora 18 si a doua zi daca a fost plasata dupa. 

Denunțarea unilaterală. Clienții au dreptul de a ne notifica în scris, prin e-mail la contact@friddi.com, că doresc să renunțe la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, însă doar pentru produsele care nu sunt susceptibile de a se deteriora sau expira rapid (pentru care nu mai exista posibilitatea de a fi returnate, o data ce clienții au intrat în posesia lor). Returnarea produselor se va face fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care clienții au comunicat către noi decizia de a returna produsele. În acest caz, clienții vor suporta costurile directe legate de returnarea produselor precum
și costurile legate de diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora. Nu se accepta produsele distruse în timpul transportului sau care prezintă modificări fizice. De aceea, clienții sunt rugați sa pastreze ambalajul în care au primit produsul și să-l returneze în același ambalaj. Costul aferent returnării produselor va fi suportat de către clienți.

Vom rambursa contravaloarea produselor returnate prin ordin de plată, în cel mult 14 zile de la data la care am fost informați cu privire la decizia de returnare a produselor. În cazul în care în acest termen, returnarea produselor nu a avut loc, vom amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea clienților că produsele au fost trimise către noi, luându-se în considerare data care este cea mai apropiată. Deși legea nu prevede acest lucru, vom accepta și returul produselor achizitionate de către persoanele juridice, în aceleași condiții ca și în cazul persoanelor fizice.

Produsele neconforme. Produsele livrate de noi beneficiază de o garanție legală de conformitate. În cazul lipsei conformității, clientul are dreptul de a ne solicita, fără plată, înlocuirea produsului în cadrul unei perioade de timp care va fi stabilită de comun acord clientul, luându-se în considerare și scopul pentru care aceasta a fost solicitată. Perioada de timp stabilită nu va depăși 15 zile calendaristice de la data la care ne-a fost adusă la cunoștință lipsa de conformitate a produsului sau ne-a fost predat produsul neconform. Dacă înlocuirea produsului nu poate avea loc în perioada stabilită, atunci comanda va fi anulata, iar contravaloarea comenzii va fi rambursată.

Produse livrate din greșeală​. Dacă clienților li s-a livrat alt produs decat cel comandat îi rugăm sa ne anunte cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul și a fi înlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur și livrare aferente vor fi suportate de către noi.

Garanția legală de conformitate​. Produsele comercializate prin prezentul site beneficiază de garanția legală de conformitate conform art. 6 alin (1) lit. l) din OUG 34/2014 și art. 5-18 din Legea nr. 449/2003.

Procedura de returnare. În cazul în care clientul dorește să returneze un produs în termenul de 14 zile menționat mai sus, este rugat să urmeze următorii pași:

1. Transmiterea intenției de returnare la adresa de e-mail ​contact@friddi.com​.

2. Transmiterea produsului nedeteriorat, cu toate accesoriile și o copie a facturii. Toate acestea trebuie impachetate.

3. Expedierea produsului, prin orice metoda de transport dorită de client (de ex: curier rapid, Posta Romana etc.) la adresa Str. Vasile Alecsandri, nr.  4, Clădirea Landmark B, sector 1, București, precizând pe colet "Returnare produs". Clientul este responsabil de impachetarea produsului și a documentelor necesare pentru expediere.

4. Cheltuielile de restituire sunt suportate conform legii de către client. În cazul în care clientul expediaza coletul cu plata la destinație, vom deduce costul transportului din suma datorată.

Conform OUG 34/2014, contravaloarea comenzii dvs. va fi restituită în maximum 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de returnare. În cazul în care în acest termen, returnarea produselor nu a avut loc, vom amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea clientului că produsele au fost trimise către noi, luându-se în considerare data care este cea mai apropiată. Banii se vor returna prin aceeași metodă de plată ca și cea din comanda inițială, cu excepția cazului în care clientul dorește sa schimbe metoda de plată.

Pentru informații suplimentare privind returnarea produselor ne puteți contacta la telefon 0314313295 în timpul orelor de program sau ne puteți scrie la adresa contact@friddi.com. ANPC număr de telefon: 0800080999